Käsitteet,

vaikein taso - oranssi tumma paketti


Tummanoranssi paketti sisältää yli 20 erilaista peliä, jotka on tarkoitettu abstraktien käsitteiden harjaannuttamiseen (vaikein taso). Tehtävät on tarkoitettu noin yli 5-vuotiaille.

Tehtävät on ryhmitelty kahdeksaan osa-alueeseen:
1. Aika
2. Sijainti
3. Määrä
4. Värit
5. Ominaisuudet
6. Yläkäsitteet
7. Ammatit
8. Sekalaiset apusanat


TUMMANORANSSIN PAKETIN
PELIEN SISÄLLÖT

Ensimmäisen ryhmän pelien avulla voidaan opetella aikaa ilmaisevia käsitteitä – vuodenaikoja ja niihin liittyviä asioita, viikonpäiviä, kuukausia sekä muita ajan käsitteitä, esimerkiksi pian, kohta, äsken, joskus, eilen, huomenna, ensi viikolla, yhtä aikaa, ei koskaan. Tässä ryhmässä on useita eri tyyppisiä pelejä, esimerkiksi kuvalottopeli, pussikilpailu, lautapelejä, palapeli ja korttipeli.

 ylin kuva.gif

 

Toisen ryhmän pelien avulla voi harjoitella ymmärtämään ja ilmaisemaan sijaintia ilmaisevia käsitteitä, esimerkiksi vieressä, välissä, peräkkäin, ympärillä, oikealla. Käsitteitä harjoitellaan hauskojen pelien yhteydessä, joten lasta ei tarvitse patistaa opettelemaan.

 toiseksi ylin kuva.gif

 

Kolmannessa tehtäväryhmässä on pelejä määrää ilmaisevien käsitteiden opettelemista varten, esimerkiksi eniten, yhtä paljon, puolet, pari, muutama. Pelejä on kaksi – Tessu Temppuilijan korttipeli ja Pääsiäispupujen lautapeli.

 kolmanneksi ylin kuva.gif

 

Värisävyjä (esimerkiksi vaaleanvihreä, tummankeltainen)  opetellaan kahden pelin avulla – värejä yhdistellään ja nimetään.

nelj�nneksi ylin kuva.gif

 

Viidennessä ryhmässä on kaksi peliä, joissa etsitään ja nimetään perusmuotoja.

viidenneksi ylin kuva.gif

 

Kuudennen ryhmän pelien avulla harjoitellaan yläkäsitteitä. Pipari Pikkaraisen kuvalotossa esineet luoki-tellaan yläkäsitteiden mukaan, mutta kahdessa lautapelissä tarkoituksena on nimenomaan nimetä yläkäsitteitä.

kuudenneksi ylin kuva.gif

 

Seitsemäs ryhmä sisältää pelejä, joissa on ammattien nimiä. Tässä ryhmässä on kolme eri tyyppistä peliä – Olli Opettajan palapeli, Säveltäjä Säkkisen muistipeli ja Arttu Astronautin lautapeli.

seitsem�nneksi ylin kuva.gif

 

Kahdeksannessa ryhmässä on pelejä sekalaisten apusanojen opettelua varten. Näissä kahdessa korttipelissä harjoitellaan esimerkiksi käsitteitä reunassa, samanlainen, erilainen, osittain, poispäin, joka toinen, paitsi.

kahdeksanneksi ylin kuva.gif

 

sisl. yl�osa.gif

sisl. 1-2,,.gif

sisl 3-4.gif

sisl 5-6.gif

sisl 7-8.gif