Materiaalin yleisesittely

Etäterapiavinkki tämän yleisesittelyn lopussa

Opi leikkien ja pelaten. Meiltä aidot puheterapeutin suunnittelemat Leikiten-pelit! 

 

�iti ja tytt�.gif 

LEIKITEN-harjoittelumateriaali sisältää lasten kielenkehitystä tukevia pelejä ja leikkejä. Oppiminen tapahtuu pelaten ja leikkien. Materiaalit on suunnitellut FM laillistettu puheterapeutti Pauliina Isopahkala.

LEIKITEN-materiaali sisältää pelejä ja leikkejä, joiden avulla lapsi innostuu harjoittelemaan. Mukana on vanhoja tuttuja peli-ideoita sekä joitakin aivan uudenlaisia tehtäviä. LEIKITEN-materiaalia on käytetty pitkään lasten kanssa ja he ovat innostuneet näistä värikkäistä ja mielenkiintoisista peleistä ja leikeistä.

Pelit on tarkoitettu aikuisen ja yhden tai useamman lapsen keskinäisiin tuokioihin. Materiaali soveltuu esimerkiksi puheterapiaan, erityisopetukseen, päiväkoteihin, koulun alkuopetukseen sekä koteihin.


JOKA PAKETISSA YLI 20 PELIÄ

Leikiten-materiaali on koottu paketeiksi. Jokainen paketti sisältää yli 20 erilaista peliä tai leikkiä, jotka on suunniteltu tiettyyn tarkoitukseen. Harjoitusalue on merkitty aina tietyllä yhdellä värillä. Kaikki paketin pelit, leikit  ja niihin liittyvät tarvikkeet ovat yhdessä muovilaatikossa. Esimerkiksi vaaleanlila paketti sisältää vain helpoimpia kielellisen tietoisuuden harjoituksia. Vaaleansininen paketti puolestaan sisältää vain helpoimpia kieliopin harjoituksia.

mies kantaa laatikoita.gif

LAAJA MATERIAALI

Kaiken kaikkiaan harjoittelumateriaali koostuu 18 paketista. Näistä paketeista voi koota lapselle yksilöllisen harjoitusohjelman. Pelit ja leikit eivät vaadi ammattitaitoa, mutta jos materiaalia halutaan käyttää kuntoutusmielessä, on syytä käyttää puheterapeuttia tai muuta asiantuntijaa apuna harjoittelun suunnittelussa.


SELKEYTTÄ VÄREIN

Tehtäväsarjat on merkitty eri värein ja tehtäväpaketin vaikeustaso on merkitty värisävyin:
vaalea  = helpoin taso
kirkas   = keskivaikea taso
tumma  = vaikein taso

Klikkaamalla paketteja pääset pakettien esittelysivuille.

Punaiset paketit = puheen ymmärtämisen ja oman ilmaisun harjoitukset

Pakettikuvat_punaiset_uusi_laatikko.png

Keltaiset paketit = tarkan kuuntelun harjoitukset

pakettikuvat_keltaiset_uusi_laatikko.png

Oranssit paketit = abstraktien käsitteiden harjoitukset

Pakettikuvat_oranssit_uusi_laatikko.png

Siniset paketit = kieliopin harjoitukset

Pakettikuvat_siniset_uusi_laatikkokuva.png

Lilat paketit = kielellisen tietoisuuden harjoitukset

Pakettikuvat_lilat_uusi_laatikkokuva.png

Lisäpaketti:

Lila_tumma_lisapaketti_uusi_laatikkokuva.png

Vihreät paketit = ääntämisen harjoitukset

Pakettikuvat_vihreat_uusi_laatikkokuva.png

Lisäpaketti:

Vihrea_kirkas_lisapaketti_uusi_laatikkokuva.png

Valkoiset paketit = nimeämisen ja sananlöytämisen harjoitukset

Pakettikuvat_valkoiset_uusi_laatikkokuva_V1_myynnissa.png


Ne paketit, joista kurkistaa papukaija, ovat tällä hetkellä myytävänä. Loput paketeista ilmestyvät myyntiin myöhemmin.


HELPPO PITÄÄ JÄRJESTYKSESSÄ

Pelit on ryhmitelty selkeästi. Pelin etiketin väri kertoo harjoiteltavan osa-alueen. Värisävy kertoo vaikeustason. Jokaisessa etiketissä on kehys, joka kertoo harjoiteltavan osa-alueen tarkemmin. Pelit on lisäksi järjestetty numerojärjestykseen.
  
Esimerkiksi:  

punainen pelimalli, tarkka.gif

Tämä peli kuuluu pakettiin nimeltä puheen ymmärtämisen ja oman ilmaisun harjoitukset (punainen). Sen avulla harjoitellaan ymmärtämään ja tuottamaan 3-4 sanan lauseita (mato-kehys). Vaikeustasoltaan peli on keskivaikea (värisävy kirkas). Paketin sisällysluettelosta näet muut tähän ryhmään kuuluvat pelit ja leikit (numerointi).

pun vaalea pelimalli, tarkka.gif

Tämä leikki puolestaan kuuluu helpoimpiin (vaalea värisävy) puheen ymmärtämisen ja oman ilmaisun harjoituksiin (punainen). Se kuuluu ryhmään, jossa kannustetaan lasta jäljittelemään ääntelyitä.


HELPPO KÄYTTÄÄ

Paketeissa on useita tuttuja pelejä ja leikkejä esimerkiksi onkimista, lottopelejä, muistipelejä tai noppapelejä. Mukana on myös aivan uusia pelejä, esimerkiksi esineitä sisältäviä pussipelejä tai väripurkkipelejä. Jokaisen pelin säännöt ovat niin yksinkertaisia, että pelisääntöjen opetteluun ei kulu paljon aikaa. Tuttuus tuo turvallisuutta lapselle ja on vaivatonta myös aikuiselle. Runsas valikoima pelejä pitää lapsen mielenkiinnon yllä.

koira istuu gif tarkka.gif

KAIKKI TARVIKKEET VALMIINA

Jokaisessa paketissa on peleissä tarvittavat alustat, kortit, pussit, onki  ja muut tarvikkeet valmiina. Sinun ei tarvitse värittää, leikata tai koota mitään, vaan pääset heti pelaamaan.

KUVAT PUHEEN TUEKSI

Jokaisessa paketissa on mukana kuvia erilaisista peleistä esimerkiksi lapsen omaa toimintakalenteria varten.

3 korttia rinnakkain, tarkka.gif


TIETOA JA IDEOITA

koira lukee, tarkka.gif

Jokaisessa paketissa on tietokortti, jossa kerrotaan lapsen kielenkehityksestä ja annetaan ideoita sen tukemiseksi. Kaikki tekstit ovat helppolukuisia - ne eivät sisällä vaikeaa ammattisanastoa. Lisäksi paketissa on useita ideakortteja. Niissä on harjoitusideoita tehtäviin, joita voi tehdä kodin tavaroilla tai tavallisista kaupoista saatavilla materiaaleilla.

ETÄTERAPIA

Voit hyödyntää pelejä etäterapiassa. Asiakkaamme ovat käyttäneet pelejä niin, että puheterapeutilla on edessään peli ja lapsi on vanhemman kanssa videoyhteyden välityksellä pelissä mukana. Lapsella voi tarvittaessa olla noppa, jolla hän voi heittää vuorollaan. Kalapelejä voi pelata myös noppaa heittäen tai tehdä onnenpyörän jne.
Etäterapian voi toteuttaa myös siten, että puheterapeutti lainaa pelejä koteihin ja on videoyhteyden avulla mukana pelitilanteessa. Kokemukset ovat olleet erittäin rohkaisevia.

Leikiten Oy

Katajakuja 38, 37370 Vesilahti

p. 0500-667 812 tai 040- 738 6410

www.leikiten.fi