Vihreät yksittäispelit

Vihreä vaalea

vv 1.3. Dennis Delfiinin poimimispeli 

vv_1.3_Mainoskuva.jpg

Dennis Delfiinin poimimispeli on tarkoitettu diftongien opetteluun, mutta sen parissa viihtyy myös muuten vain. Kuvakortteihin on koottu mahdollisimman monia eri diftongeja lapsille tutuista asioista, esimerkiksi löytää, höyhen, köysi… liukas, kiusaa, viulu…

Pelin idea on yksinkertainen ja helppo. Saat poimia kuvakortteja niin kauan kun saat niistä delfiinejä. Kun mustekala yllättää, vuoro siirtyy seuraavalle.

Joko aloitetaan?

Vihreä kirkas

vk 6.1.a. Kala Karvosen onkimispeli

Vk_6.1.a_Kala_Karvosen_onkimispeli.jpg

Onkiminen on helppoa ja mukavaa. S:n opettelu sujuu hauskasti onkimisen ohessa.

Kala Karvosen onkimispelin avulla voi innostaa lapsia opettelemaan S:n sihinää ja sen yhdistämistä muihin äänteisiin.

Oikeaa sihinää houkutellaan esiin ja vahvistetaan erilaisten apuäänteiden avulla, esimerkiksi PS-PS-PSSS tai KS-KS-KSSS jne. Sihinää pyritään yhdistämään myös muihin äänteisiin, jotta saataisiin aikaan tavuja ja höpösanoja, esimerkiksi ATS-AA.

Tässä pelissä harjoitellaan vain ns. höpötavuja ja -sanoja, jotta S-äänteen oppiminen olisi helppoa ja hauskaa. Ei haittaa, vaikka avaruusolion puhe menisi väärin. Eihän haittaakaan? Oikeiden sanojen kohdalla tulee helposti enemmän paineita onnistumisesta. Oikeiden sanojen aika on sitten vähän myöhemmin. Näistä höpötavuistakin voi keksiä oikeita sanoja kun peli alkaa käydä liian helpoksi. Esimerkiksi: ATS-AA -> ATSAA -> VATSAA. Hei, mä keksin oikean sanan!

Pelissä on onki ja kahdeksantoista laminoitua kalaa, joista jokaisessa on tehtävä.